ZAKLJUČCI STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE OKRUG – 16. ožujka 2020. godine

Danas je u jutarnjim satima u zgradi općinske uprave u Okrugu Gornjem održana sjednica Stožera civilne zaštite Općine Okrug. Nakon rasprave vezane za razvoj epidemiološke situacije virusa COVID – 19, znanog kao Corona virus, Stožer civilne zaštite Općine Okrug zaključio je:

1. Općina Okrug, Turistička zajednica Općine Okrug, t.d. RUDEJ d.o.o. i t.d KALASTAR d.o.o., privremeno, do daljnjeg, obustavljaju rad sa strankama. Komunikacija će se odvijati isključivo putem elektroničke pošte, te putem telefona.

2. Dostava na protokol Općine Okrug će se vršiti isključivo elektroničkim putem na adresu pisarnica@okrug.hr, osim za nužne dolaske kojima treba prethoditi telefonski dogovor putem telefona: 021 887 314.

3. Miješani komunalni otpad prikupljati će se ponedjeljkom i petkom, dok će se odvojeni komunalni otpad prikupljati svakih 15 dana (počevši od ove srijede). Odvoz glomaznog otpada obustavljen je do 01. travnja 2020. godine.

4. Mole se roditelji, da u razdoblju kada je obustavljen rad škola i vrtića, izbjegavaju okupljanja djece u većim skupinama, po parkovima i javnim površinama Općine Okrug.

5. Mole se građani stariji od 65 godina i građani koji spadaju u rizičnu skupinu, da se suzdrže od izlazaka i kontakta s ljudima.

 
Stožer civilne zaštite Općine Okrug poziva mještane na odgovorno ponašanje sukladno uputama nadležnih tijela.
Jedini cilj svih je zaštita zdravlja svakoga nas, odnosno svih članova zajednice.