Stožer civilne zaštite Općine Okrug nakon održanog sastanka 20. ožujka (petak) 2020. vezano za mjere sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom izdaje sljedeće priopćenje za javnost:

Na sastanku Stožera raspravljena je trenutna situacija  vezano za primjenu odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a posebice odluke koje su stupile na snagu 19. ožujka 2020. godine kojima su uvedene nove mjere ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnim djelatnostima i održavanju sportskih i kulturnih događanja. 

Temeljem izvješća nadležnih službi utvrđeno da na području Općine Okrug nije bilo značajnih kršenja  mjera vezano za rad ugostiteljskih objekta osim što su uočena okupljanja na štekatima odnosno terasama zatvorenih ugostiteljskih  objekta u kom smislu je Stožer donio preporuku vlasnicima ugostiteljskih objekata da stolove  i stolice odnesu sa štekata, a za slučaj da to  nisu u  mogućnosti daje se preporuka da  stolice i stolove slože i vežu sve kako  se  ne bi mogle  koristiti.

Temeljem daljnjeg provođenja mjera u suzbijanju novog koronavirusa i dodatne zaštite stanovništva na zamolbu Stožera civilne zaštite Republike hrvatske , Stožer civilne zaštite Općine Okrug  donio je odluku da se  sva dječja igrališta na području Općine Okrug zatvore. I dalje se mole roditelji da vode brigu i izbjegavaju okupljanja djece u većim skupinama.

Stožer civilne zaštite Općine Okrug nastavlja pratiti stanje i o  svim važnim informacijama i mjerama na području Općine Okrug će redovito izvještavati .

Stanovnici svoja pitanja u vezi funkcioniranja rada i organiziranja života mogu postavljati putem telefona  021 887 314 ili na e-mail info@okrug.hr.

 

Stožer civilne zaštite Općine Okrug