Priopćenje Stožera civilne zaštite Općine Okrug

Stožer civilne zaštite Općine Okrug nakon održanog sastanka 25. lipnja (četvrtak) 2020. vezano za mjere sprječavanja širenja zaraze novim  korona virusa izdaje sljedeće priopćenje za javnost:

Na sastanku Stožera analizirana  je situacija  u Općini Okrug vezano za primjenu odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a posebice  mjera vezano za  Zaključak Vlade RH od 23.  travnja 2020 u svezi poduzimanja mjera za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašenja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-COV-2.

Temeljem izvješća nadležnih službi utvrđeno da na području Općine Okrug nije bilo utvrđenih kršenja  mjera, te da je primjena bila uredna i stanje zadovoljavajuće.

Nadalje Stožer civilne zaštite je analizirao potencijalne ugroze od korona virusa u turističkoj sezoni te u cilju prevencije i uspješnosti u odvijanju sezone uputio poziv građanima, pravnim osobama i gostima da se pridržavaju mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo sve kako bi se zadržala situacija bez zaraženih na području Općine Okrug.

Prema trenutno važećim pravilnicima o pružanju zdravstvene zaštite domaćim i stranim osiguranicima, svi liječnici u mreži javne zdravstvene službe u ugovornom odnosu sa HZZO-om imaju OBVEZU pružiti potrebnu zdravstvenu zaštitu turistima (domaćim putem HZZO iskaznice i strancima putem EU kartice).

Na području Općine Okrug pružatelj zdravstvene zaštite je ordinacija opće medicine i turistička ambulanta doktorice Korin Runtić Vukadin na adresi Bana Jelačića  23., kontakt telefon 021 794 114.         

U prilogu je

Postupak kod pojave bolesti u gosta u turističkom smještajnom objektu u vrijeme pandemije COVID - 19 HZJZ od 19.06.2020.

te

Popis liječnika opće/obiteljske medicine i liječnika pedijatara na području Splitsko-dalmatinske županije koji imaju ugovor sa HZZO-om unutar mreže javne zdravstvene službe sa adresama ordinacija i kontakt telefonom.

Stožer civilne zaštite Općine Okrug nastavlja pratiti stanje i o  svim važnim informacijama i mjerama na području Općine Okrug će redovito izvještavati.

 

Stožer civilne zaštite Općine Okrug

Poveznice