Obavijest o održavanju biciklističke utrke "Tour of Croatia"

Obavijest o održavanju biciklističke utrke "Tour of Croatia"

Namjerom promocije Hrvatske kao turističke destinacije, Top sport events d.o.o. po četvrti puta za redom organizira međunarodnu biciklističku utrku Tour of Croatia – race through the natural beauty koja će se voziti hrvatskim cestama  u razdoblju od 17. do 22. travnja 2018. godine. 

Da je riječ o doista globalnom projektu govori činjenica da će utrku prenositi televizijske kuće u gotovo 180 zemalja svijeta što dokazuje da je ovo iznimna promocija Hrvatske i njenih turističkih potencijala. Kvalitetu organizacije prepoznala je i Međunarodna biciklistička organizacija UCI koja je našoj utrci ove godine dodijelila još višu kategoriju te ju tako odala priznanje ekipi koja iz godine u godinu nastoji organizaciju odraditi na najbolji mogući način.

Treća etapa utrke u duljini od 134 km na rasporedu je u četvrtak, 19. travnja 2018. sa startom u Trogiru u 13:15 sati i ciljem na vrhu Biokova - Sv. Juri oko 17:00 sati.

Start je predviđen u 13,15 sati sa rive u Trogiru, i kreće se ulicama Obala Bana Berislavića i nastavlja se ulicom Hrvatskog proljeća, Hrvatskih Mučenika - B. J. Trogiranina – Čiovski most- Obala kralja Zvonimira-prema Okrugu Gornjem (ŽC6134) - Ulicom kralja Tomislava ( Šetalište Stjepana Radića   – Ulica 30. svibnja – Ulica Bana Jelačića- Put sv. Karla (ŽC6136) – Put sv. Križa (D126) – Put Gradine (D126 Mastrinka) – Obala kralja Zvonimira (D126 Trogir) – Čiovski most (D126) – Blaža Jurjeva Trogiranina (D126) – mali most (D126) – Ulica kneza Trpimira (D315) – Ulica kneza Trpimira (D409) – D8 Plano- Kaštela.

Na prometnicama kojima prolazi biciklistička utrka promet će biti zatvoren 20 minuta prije starta, pa sve do prolaska, stoga se vozačima preporučuje da izbjegavaju navedene prometnice kojima će se utrka kretati, a vozači koji se zateknu na tim dionicama trebali bi svoja vozila zaustaviti uz desni rub kolnika (ako je moguće i izvan kolnika) te pričekati prolazak utrke.

Također, svi sudionici u prometu koji se zateknu na navedenim dionicama utrke dužni su se pridržavati naredbi policijskih službenika na terenu.

Utrku je u prijašnjim izdanjima pratio veliki broj građana kao i djece iz obrazovnih institucija, što odašilje lijepu sliku u javnosti. Imate li želje i mogućnosti potaknuti takve aktivnosti prosljeđivanjem obavijesti zainteresiranim grupama građana ili pravnim subjektima (udruge, vrtići, škole, sportske udruge i sl.), bit će nam iznimno drago da uljepšate dojam o utrci, našoj lijepoj zemlji te ponajprije našoj Općini i na taj način doprinesete scenografiji koju ovaj događaj odašilje u svijet.