Obavijest – stanje zgrade škole u Okrugu

Općina Okrug osjeća odgovornost prema svojim mještanima te ih na ovaj način želimo točno informirati koje je smo mjere poduzeli kako bi djeci omogućili  povratak u zgradu škole. Nakon poziva i dogovora sa Splitsko dalmatinskom županijom pristupili smo otklanjanju nedostataka. Troškove radova financirat će Splitsko dalmatinska županija i to na način da će kupiti lektirne naslove za školsku knjižnicu po odobrenju za samostalnu školu Okruk.

Prilažemo dokumente kako bi mještani imali bolji uvid u međusobne odnose između Općine Okrug kao investitora u gradnji i vlasnika zgrade i Splitsko dalamatinske županije kao osnivača škole, rekapitulacija računa iz kojih se vide troškovi (tvrtke koje su obavljale preglede i radove: tvrtka za ispitivanje zaštite na radu i zaštite od požara ZAST, dr.sc. Lovre Krstulovića Opare sa Fakulteta za elektrotehniku, strojarstvo i brodogradnju u Splitu, ovlaštenog sudskog vještaka za infracrvenu termografiju i strojarstvo, LBL d.o.o, Josip instalacije, Marzes, Kam – Bell, Komjate, Vatel, Dragec limarija, Otis dizala, Komjat).

Prilažemo i završne izvještaje i uvjerenja ovlaštene tvrtke ZAST koja je napravila provjeru uklanjanja nedostataka na zgradi u kojoj se odvija nastave područne škole Petar Berislavić u Okrugu Gornjem. Iz uvjerenja je vidljivo kako su nedostatci na osnovu kojih je nastava privremeno obustavljena i prebačena u matičnu školu uklonjeni.