Održana sjednica Stožera civilne zaštite Općine Okrug

Dana 22.listopada 2020. godine održana je još jedna sjednica Stožera civilne zaštite Općine Okrug. Sjednica je održana u atriju nove zgrade dječjeg vrtića u Okrugu Gornjem.

Sjednica je sazvana kao redovita prije nadolazeće zime u svrhu procjene spremnosti Stožera civilne zaštite u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta. S obzirom na epidemiološku situaciju po pitanju zaraze virusom Covid -19 stožer se osvrnuo na situaciju u Općini Okrug. Prokomentirana je protekla turistička sezona. Načelnica stožera civilne zaštite i načelnik Općine Okrug izrazili su zadovoljstvo mirnom epidemiološkom slikom tijekom ljeta, čemu je sigurno doprinjelo i to što nije bilo uobičajenih velikih okupljanja. Predstavnik PP Trogir je izvjestio kako nema zabilježenih kršenja mjera na našem području.

Svi članovi stožera su u redovitom kontaktu i suradnja je ocijenjena kao izuzetno kvalitetna. Povećanjem broja zaraženih sigurno će bit nužni i češći sastanci.

Dobroj epidmiološkoj slici u Općini Okrug između ostalog treba zahvaliti mještanima koji se pridržavaju svih propisanih mjera. Ovakvim novim „normalnim“ načinom života neizbježno je pojavljivanje zaraze virusom Covid 19 u sredinama gdje ga nije bilo u većem broju. Važno je da svi to prihvatimo i nastavimo se ponašati odgovorno i razumno kao i do sada. Svakako smatramo važnim istaknuti nekoliko stvari ako kod nekog dođe do zaraze virusom. Važno je iskreno izvijestiti epidemiologe o svom kretanju i svojim kontaktima. Voditi računa o pridržavanju pravila samoizolacije za svih - zaražene osobe, članovi obitelji i kontkati.Svako skrivanje informacije o zarazi ili stigmatiziranje osoba koje su zaražene virusom najoštrije osuđujemo. Takvo ponašanje nas može dovesti do zakazivanja sustava. Odgovornim pristupom, kao do sada, možemo, osim onog najvažnijeg a to je zdravlje, očuvati i funkcioniranje ostalih sustava. Zdravstvenog, obrazovnog, gospodarskog, socijalnog života i funkcioniranje društva općenito. 

Zbog lošije epidemiološke slike dolazi do novih, strožih mjera.

Od utorka 27.10.2020. na snagu stupaju nove nužne epidemiološke mjere. Molimo mještane da nastave s odgovornim ponašanjem.