Čestitka za Dan državnosti

Čestitka za Dan državnosti

Drage sumještanke i sumještani,

Dan državnosti Republike Hrvatske obilježava se u spomen na konstituiranje prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine.

Od donošenja Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Republici Hrvatskoj 2001. godine sve do 2020.  godine taj se dan obilježavao kao Dan Hrvatskog sabora. Donošenjem novog Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Republici Hrvatskoj u studenom 2019. godine, koji se primjenjuje od 1. siječnja 2020., 30. svibnja ponovno se, kao i prije 2001. godine, obilježava kao Dan državnosti Republike Hrvatske.

Slaveći Dan državnosti Republike Hrvatske prisjećamo se odlučnosti i ustrajnosti svih onih koji su doprinijeli izgradnji naše domovine, a posebno smo zahvalni svim hrabrim braniteljima koji su svoje živote ugradili u stvaranje slobodne i neovisne Hrvatske, moderne i punopravne članice Europske unije.

Svim stanovnicima Općine Okrug i ostalim građanima Republike Hrvatske čestitamo Dan državnosti sa željom da zajedničkim radom i trudom osiguramo slobodno, moderno i otvoreno društvo za sve naše građane, a posebno za generacije koje tek dolaze.

 

Ivica Radić, općinski načelnik