Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Drage sumještanke i sumještani!

U studenom svake godine s ponosom i tugom sjećamo se jednog od najtragičnijih dana u novijoj hrvatskoj povijesti,  18. studenog, dana kada se, nakon tromjesečne opsade i razaranja Vukovar više nije mogao braniti,  dana kada su odvezeni ranjenici, civili i branitelji iz vukovarske bolnice i poslije ubijeni na Ovčari, te dana kada je počinjen zločin u Škabrnji.

Vukovar i Škabrinja utjelovljenje su svih mjesta višegodišnjih stradanja diljem Hrvatske te su postali simboli i bolni podsjetnici na sve vojne i civilne žrtve Domovinskog rata čiji su životi trajno ugrađeni u hrvatsku slobodu. Ovaj dan posvećen je  hrvatskim braniteljima te članovima obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja.

Ove godine obilježavajući 32. obljetnicu stradanja hrvatskih branitelja i civila u Vukovaru i Škabrnji s tugom, ali i ponosom, prisjećamo se i iskazujemo potrebu za dostojnim odavanjem počasti svakoj žrtvi, kao zalog budućnosti, humanosti, praštanju, zajedništvu i etičnosti.

Tim povodom pozivamo sve mještanke i mještane da u miru i dostojanstveno obilježimo Dan sjećanja na naše velike heroje, hrvatske branitelje i civile i sve nestale sudionike Domovinskog rata.

Zapalimo svijeće u svojim domovima ili na ulicama našeg mjesta i zahvalimo svim braniteljima i svima onima koji su dali neprocjenjivi doprinos u obrani Vukovara i Hrvatske.

 

Ivica Radić, općinski načelnik

Ante Miše, predsjednik općinskog vijeća