Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Drage sumještanke i sumještani!

   Kako bi primjereno vrednovali najvažnije dane naše povijesti te očuvali uspomenu i sjećanje na žrtvu Vukovara i Škabrnje, koji predstavljaju simbol otpora i zajedništva u Domovinskom ratu, 2020. godine donijet je novi Zakon o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Republici Hrvatskoj kojim je 18. studenoga prepoznat kao Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.
   Ove godine obilježavajući 30. obljetnicu stradanja hrvatskih branitelja i civila u Vukovaru i Škabrnji s tugom, ali i ponosom, prisjećamo se i iskazujemo potrebu za dostojnim odavanjem počasti svakoj žrtvi, kao zalog budućnosti, humanosti, praštanju, zajedništvu i etičnosti.
   Tim povodom pozivamo sve mještane da zapale svijeće u znak sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje te za sve nestale i ubijene hrvatske branitelje i civile iz Domovinskog rata. Ispred zgrade općinske uprave mještanima će biti omogućeno paljenje svijeća 17. studenog (od popodnevnih sati) i 18. studenog (cijeli dan).
   Dana 18. studenoga 2021. godine, s početkom u 19,00 sati, u crkvi Uzvišenja sv. Križa održati će se sveta misa za Domovinu i sve žrtve poginule u ratu.

Ivica Radić, općinski načelnik
Ante Miše, predsjednik općinskog vijeća