Dodjeljene stipendije učenicima i studentima

Temeljem Odluke o uvjetima i kriterijima za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija koju je donijelo Vijeće Općine Okrug i natječaja Općinskog načelnika Općine Okrug određeni su učenici i studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju u školskoj godini 2009./2010. Dodjeljene su tri učeničke i petnaest studentskih stipendija. Učenici koji su ostvarili pravo na stipendiju su: Anđela Matijašević po kriteriju uspjeha, Ivana Miše temeljem umjetničkog programa i Ivano Vukman po socijalnom kriteriju.

Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju su: Tanja Radić, Ivana Ilak, Nera Radić, Anđela Vukman, Tamara Mijan, Lucija Vudrić, Kasja Radić i Dušanka Lukić po kriteriju uspjeha te Josip Špika temeljem umjetničkog programa. Po socijalnom kriteriju  pravo su ostvarili Nikolina Đidara, Veljko Pajičić, Marko Bilić i Danica Dujić. Dodjeljene su i dvije stipendije  temeljem čl.12. Odluke (djeca poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata ili djeca stopostotnog hrvatskog ratnog vojnog invalida Domovinskog rata) i to Anamariji Petrović i Ani Grabovac.

 Dana 12. veljače 2010. godine načelnik Općine Okrug Ivica Radić primio je u općinskoj vjećnici učenike i studente koji su ostvarili pravo na stipendiju u školskoj/akademskoj godini 2009./2010. te sa njima potpisao ugovore o dodjeli stipendija

 
 

S obzirom da nekolicina studenata ima izrazito dobar prosjek i zadovoljava kriterije utvrđene Odlukom o uvjetima i kriterijima za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija, a nisu ostvarili pravo na stipendiju zbog toga što je broj stipendista ograničen navedenom odlukom, Radić je odlučio da će se tim studentima dodjeliti jednokratne novčane nagrade u visini maksimalnog neoporezivog iznosa od 1600 kn. Studenti koji su ostvarili pravo na jednokratne novčane nagrade su: Tina Sladić, Anja Radić, Ana Kafadar, Bože Vukman, Ružica Vuletić, Jelena Vesanović, Nikola Miše, Andrea Lucia Zanki, Marina Biočić, Darija Kuzmanić, Božo Dujić i Ružica Kasalo.