KUD "Mindula" na 19. Hrvatskom balu u Beču

13. veljače 2010. godine u dvorani hotela Arcotel Wimberger u Beču održan je tradicionalni 19. Hrvatski bal Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i sport (AHZ). Bal je okupio više od tisuću Hrvata koji žive i rade u Beču, njihove goste iz domovine i Austrijance. Ovogodišnji bal je imao humanitarni karakter, a dio prihoda namjenjen je za pomoć bolnici „Hrvatski ponos“ u Kninu i bečkoj dječjoj bolnici „St. Ana“.

Na poziv predsjednika Austrijsko-hrvatske zajednice Miroslava Piplice na balu su sudjelovali KUD „Mindula“ i predstavnici Općine Okrug zamjenik načelnika Domagoj Miše i vijećnik Nikola Barada. Na samoj svečanosti zamjenici ravnatelja dr. med. Antoneli Karačić uručen je ček u vrijednosti 10.000,00 kn kojega je poklonila Općina Okrug, a koji je uručio zamjenik načelnika Domagoj Miše.

Sredstva će biti utrošena za nabavku kreveta za odjel produženog liječenja. Na dobrotvornom prilogu AHZ-u su zahvalili dogradonačelnik Knina Tomislav Vrdoljak i zamjenica ravnatelja kninske bolnice dr. Antonela Karačić. Bal je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske, hrvatskog Veleposlanstva u Austriji i AHZ-a iz Beča, a nastupili su Oliver Dragojević, grupa Gazde, KUD „Šokadija“, KUD „Tkanica“ te KUD „Mindula“ koja je ujedno i pobrala najveći pljesak za svoju izvedbu.