Obitelj Cvjetković u novom domu

Dana 16. veljače 2010. godine izvršena je primopredaja montažnog objekta na Lokvi koji su za obitelj Cvjetković zajedničkim sredstvima izgradili Općina Okrug, okruška župa Sv. Karla Boromejskog i Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije. Načelnik Općine Okrug Ivica Radić i ravnatelj Caritasa prof. Slavko Jerončić uručili su ključeve obiteljske kuće koja ima 71 kvadrat stambenog prostora Ankici Mijić, supruzi tragično preminulog Joška Cvjetkovića.

 

Ova obiteljska kuća je u vlasništvu je župe, a Općina Okrug je vlasnik zemljišta. Cijeli projekt stajao je više od 400 tisuća kuna, a od toga je s 300 tisuća kuna sudjelovala Općina, sa 60 tisuća kuna župa i sa 50 tisuća kuna Caritas. Načelnik Radić obratio se sa nekoliko prigodnih riječi prisutnima istaknuvši da je lijepo činiti dobro i da se nada da će ovo zajedničko dobro djelo znati poštivati obitelj Cvjetković. Prisutnima se obratio i ravnatelj Caritasa Jerončić koji je posebno istaknuo ovaj događaj zbog činjenice što se dogodio u godini koju su Ujedinjeni narodi proglasili Godinom borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Na kraju je župnik don Mario Matković blagoslovio obitelj Cvjetković i njihov novi dom te istaknuo da je ponosan i sretan odazivom župljana koji su svojim raznovrsnim donacijama pomogli obitelji Cvjetković.

 

Na ovaj način Josipa (20), Nikola (18), Tomislav (16), Jure (12) i Ivan (9) su dobili novi dom, a njihova majka  Ankica, vidno ganuta, izrazila je nadu da će uspjeti podići ovo petoro djece i odgojiti ih u dobre i poštene ljude.