Svečano obilježen Dan Općine Okrug

U ponedjeljak, 08.11.2010. godine,svečano je obilježen Dan Općine Okrug, blagdan sv. Tudora. Obilježavanje Dana Općine započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na novom groblju, a nastavljeno je održavanjem svečane sjednice Općinskog vijeća u kripti crkve Uzvišenja sv. Križa u Okrugu Gornjem. Uvod u sjednicu započeo je himnom Republike Hrvatske koju je otpjevala klapa KUD-a „Mindula“ nakon čega je predsjednik Općinskog vijeća Marinko Kuzmanić otvorio svečanu sjednicu pozdravnim govorom u kojem je istaknuo najznačajnije odluke koje je usvojilo Općinsko vijeće u prethodnih godinu dana te ukazao na temeljne smjernice perspektivnog razvoja Općine Okrug.

 

Nakon predsjednika Općinskog vijeća skupu se obratio načelnik Općine Okrug Ivica Radić koji je ukratko iznio ciljeve koji su ostvareni u prethodnih godinu dana te planove koji se namjeravaju izvršiti u 2011. godini.

 

 

 

Skupu se obratio i predsjednik udruge DDK Kolja Šantić u ime dobrovoljnih davaoca krvi, te gradonačelnik Grada Trogira Damir Rilje koji je istaknuo dobru suradnju Grada sa Općinom Okrug na brojnim projektima od obostranog interesa.

 

 
Na kraju se nazočnima obratio i dožupan Luka Brčić koji je istaknuo kako je Splitsko-dalmatinska županija pomogla Općini Okrug prilikom izgradnje nove osnovne škole, te će i ubuduće sudjelovati u realizaciji projekata na području Općine u skladu s financijskim mogućnostima.
 
 
Nakon prigodnih govora dodjeljena je nagrada gospodinu Ivanu Peragi za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi. Gospodin Peraga, koji je krv darovao čak 97 puta, ovom prigodom je nagrađen u vidu diplome i umjetničke slike, a načelnik Ivica Radić posebno je nagradio ovogodišnju najbolju studenticu na području Općine Okrug Ivanu Ilak prijenosnim računalom za prosjek ocjena od 5,0 na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
 
 
Na kraju svečane sjednice zamjenik načelnika Domagoj Miše nazočnima je predstavio Okrušku kartolinu, novo informativno glasilo Općine Okrug, a svečanu sjednicu zatvorila je klapa KUD „Mindula“ s pjesmom „Okruk selo“.
 
 
 
Svečanost obilježavanja Dana Općine je nastavljena koncertom ozbiljne glazbe u crkvi Uzvišenja svetog Križa. Na samom početku prigodnom rječju i čestitkama uzvanicima se obratio župnik don Mario Matković. Koncert su izvele Nikolina Pinko kao sopran i Ursa Vukman na orguljama, a druženje sa svim uzvanicima završeno je prigodnim domjenkom u sportskoj dvorani.
Cjelokupna proslava završena je 09.11. na sam blagdan sv. Tudora procesijom kroz cijelo mjesto i svečanom misom koju je predvodio fra Mate Nikola Roščić.